fredag 12 februari 2010

Fjädern - IBF 6-0

Men vi var en taggad trupp som åkte på söndag kvällen till Motala för att möta Solfjäderstaden. Innan matchen hade jag gått in på förbundets hemsida och kollat med vilket lag Solfjäderstaden tänkte ställa upp med! Jag såg direkt att de ställde upp med i stort sett sitt A-lag - absolut inget fel i det, men man försökte tänka in rätt taktik efter den informationen. Vi åkte också med ett bra lag som vill mycket och vet om sina talanger. I snacket innan match så pratade vi om det defensiva och att orka hela matchen igenom med hemåtjobb och dubblering m.m.

I period 1 så hände inte så mycket på papperet mer än att Solfjäderstaden får in en boll när klockan står på 8.45. Vi tappade en markering framför mål då vi inte är alerta och hundraprocentigt tighta i försvaret. Men vi spelar på och när första perioden är över så står det bara 1-0 till hemmalaget.

I pausen så pratar vi om att tighta till det ännu mer och våga trycka på offensivt om vi ser att det finns tillfälle. Det blir lite roligare innebandy för vår del, men Solfjädern utnyttjar att det är stor hall och får stundtals spela runt bollen och det resulterar i en klassisk inbrytning från bakom mål och bollen sitter i nätet bakom Foppa då klockan står på 10.57. I mitten av andra perioden så dyker Martin, Tommy och truppförstärkning i form av Anna P upp. Väl behövligt då vi började se trötta ut på plan. Jag gjorde även en lite förändring i ena kedjan som gav lite förändring i det deffensiva hemjobbet + det offensiva trycket.

I pausen så fortsatte vi prat om det deffensiva och tightheten, Martin tog upp en grej gällande uppspel att vi måste bli bättre på den direkta löpningen mot mål. I tredje perioden så är vi trötta och orkar inte stå upp mot Solfjäderstaden tyvärr. Det resulterar i att vi avslutar matchen med ytterligare 4 insläppta mål, så slutresultatet blev 6-0. Ett tråkigt resultat men vi mötte ett starkare lag idag, trots att vi hade mycket vilja och bra spelare med oss.