lördag 23 januari 2010

DU drar ifrån ytterligare i tabellen!

Matchen börjar lite böljande med spel åt båda håll men efter bara 4 minuter gör Carro 1-0 med ett snyggt skott i bortre krysset efter en fin framspelning av Lina.

Därefter släpper vi flera skottlägen till Åtvidaberg som får ett par skott i täck innan de får iväg ett bra skott från yttre slottet men Camilla är med och räddar! Här kommer Martin tillbaka från att ha duschat från sin match och inleder med att kräva uppryckning. Vi står still på banan!

Spelet blir lite bättre men vi slarvar fortfarande alldeles för mycket. Vi får dock till en del riktigt snygga framspelningar men fortsätter släppa Åtvidaberg till avslut och efter 14:48 hittar de fram till mål via en diagonalpass över halva plan till bortre stolpen där Åtvidabergs forward bara behöver styra in den vid nedre stolpen. Ställningen 1-1. Nu gäller det att vi rycker upp oss.

I inledningen av andra tar Åtvidaberg ledningen men bara tre minuter senare kvitterar vi genom Rosén igen på skott från yttre slottet. Passningen kommer från Ludde varpå Rosén tar med sig bollen upp i slottet och levererar ett bra skott i krysset. Nu rör vi oss mycket bättre! Och rullar boll inom laget i motståndarnas försvar. Ludde, Rosén, Lina och Pannan gör ett mycket fint byte. Är det nu vi kommer in i matchen?

Vi lyfte oss helt klart i andra och spelar bättre men det blir inga fler mål i denna period och det dröjer ända till 9 minuter in i sista perioden. Men då kom det. Emelie arbetar sig upp i banan med bollen och krigar hårt innan hon kommer loss, tar några kliv in mot mitten av banan och drar iväg ett hårt skott som går in i nedre delen av målet. Härligt!

De sista minuterna lyckas vi hålla bollen och undvika farligheter. När klockan står på 18:48 tar Åtvidaberg en Time Out och det resulterar i en rejäl farlighet direkt på deras frislag från eget hörn, men vi tar tillbaka bollen och lyckas hålla den tiden ut. Vi var inte bra idag, men vi lyfte oss helt klart från första perioden och matchen hade sina ljuspunkter med stundtals mycket fint spel, men det slarvades lite för mycket idag vilket gjorde matchen onödigt spännande. Men det spelar ingen roll nu. Matchen är vunnen och vi har med oss tre ytterligare poäng för att öka på serieledningen.

Resultat: 3-2 (1-1, 1-1, 1-0)

Skott på mål 22-16 (5-5, 6-8, 11-3)
Avslut: 77-32 (26-12, 23-13, 28-7)