Bra lagjobb och tre poäng!

IBF Linköping – Finspång IBK 6-1
(2-0, 3-0, 1-1)

Skott på mål: 16-15 (7-5, 5-3, 4-7)

En på pappret ganska svår match för DU blev tack vare en bra insats från samtliga i laget något lättare än väntat. Bra kämpande och positionsspel i försvaret hela matchen satte stopp för Finspång som annars varit bra i DU-serien mot slutet.

Period 1:
Vi gör en bra första period och har bra kontroll på matchen. Erika inleder målskyttet tidigt framspelad av Lisa till 1-0. I mitten av perioden får vi också dit 2-0 helt rättvist. Målskytt är Carro framspelad av Emelie.

Period 2:
Den andra akten är den första lik. Vi har bra kontroll på läget och maler sakta men säkert på och skapar samtidigt som det är stabilt bakåt. 3-0 kommer redan i första minuten återigen genom Carro denna gång framspelad av Amanda (forward denna match). Ett av Carros båda mål var mycket snyggt med avslut med backhandvolley. Minns tyvärr inte om det var detta eller det i första perioden. I mitten av perioden får vi chansen i PP. Spelet är sådär och det ger tyvärr ingen utdelning. Fler mål kommer i stället mot slutet och det är två gånger Charlotte. Först sätter hon 4-0 vid bortre stolpen från sin vänsterkant på egen hand. Strax därefter upprepas i princip det hela med ett nästan identiskt mål till 5-0 men denna gång är det inte på egen hand utan på ass från Ass (äntligen fick jag skriva den Astrid!).

Period 3:
I sista akten går vi ner oss lite grann. Vi har spelat med mindre folk än i tidigare matcher och vissa trötthetstecken syns på planen. Finspång kommer in i matchen bättre och denna period är jämn precis som resultatet i densamma visar. Finspång reducerar till 5-1 i den sjätte minuten. Vi går för första gången i matchen bort oss rejält i försvaret och Finspång kontrar blixtsnabbt och en annars mycket bra Foppa är utlämnad och chanslös. Vi har som sagt tappat i spelet här men det är ändå lugnt och kontrollerat. Ganska kort efter reduceringen gör Erika 6-1 vilket blir matchens sista mål. Målet är mycket snyggt efter en bra insats från Carro som spelar Charlotte som direkt lägger en macka till Erika som avslutar perfekt. Inga fler mål sedan men väl lite show… Showen står kapten Lisa för när hon helt plötsligt får för sig att ta en boll med plocken. En snabb reflex och ett mycket snyggt tekniskt nummer följs av lite fnitter och två minuter på botbänken. Finspång spelar alltså lite PP efter det men det resulterar inte i något.

Starkt jobbat av samtliga och helt klart en lagvinst, alla var bra! Vi gjorde Finspång svaga idag! Vill dock framhålla Erika och Carro lite extra, båda var grymma denna match med massor av slit i hemjobb och försvar samt även mycket fint och finurligt spel i anfallszonen ihop med tredjelänken i kedjan Amanda.