söndag 17 januari 2010

IBF Linköping – Solfjäderstaden IBK

Då var det dags för en av säsongens viktigaste matcher: Seriefinal mot Solfjädern. För skojs skull tippade vi referatskrivare inför matchen.
Lisa: 4-2
Ass: 5-4

Inför matchen plockades det om i femmorna utifrån det tilltänkta. Kanske på grund av fredagens poängtapp mot Mjölby? Så här såg det i alla fall ut från start:

Johanna

Ludde - Ulla
Moa - Susanne - Westling

Sofie - Pet
Rhöös - Hårte - Yngve

Camilla - Emma - Erika - Rosén

Period 1
Matchen startade i ett högt tempo. Solfjädern tryckte på men skapade inga större farligheter. IBF behöll lugnet och det kändes tryggt i spelet. Ingen verkade direkt nervös i spelet även om vi tror att många var allt annat än lugna inombords.

Efter en incident framför mål, då målvakten och Hårte gått efter samma boll, blev det avbrott i spelet pga omplåstring av fingrar. Dock: "Är bollen fri så är den!"

9:32 spräcks hemmalagets nolla genom Susanne som får en passning upp i banan från Moa i hörnet. Detta hörn hade vi dock svårt att se pga en man som stod i vägen och blockerade utsikten. Men ärligt talat, var skulle han annars stå? :) Önskemål om att alla matcher spelas med läktare finnes!

2-0 ville vi egentligen ge till Hårte men blev tillrättavisade av sekretariatet. Yngve la efter att ha snirklat sig runt i åttor nere i hörnet/på kanten in bollen mot mål där Hårte stod redo för inlägg. Dock träffade inte bollen hennes klubba (som vi tyckte) utan letade sig in direkt via målvakten. Tiden, 13:27.

Första perioden bjöd på hårt men schysst spel. Solfjädern hade ganska mycket boll men kom inte till några farligare lägen.

Period 2
Perioden hann knappt starta innan bollen letat sig in i målet. Klockan stod på bara 3 sekunder och Westling jublade som målskytt. Susanne vann tekningen och la bollen vidare till den blivande målskytten som efter att knappt ha hunnit över mittlinjen drog iväg bollen mot mål - och den studsade in lågt i bortre burgaveln.

2:54 blir Moa lite väl ivrig att få komma in på plan, tar med sig några sargbitar och kör sälen in på banan...

Sen följer en period med alltför mycket spel i hörnet vi inte kunde se så bra. Överväger att be mannen sätta sig ner... Vi försöker ju skriva ett referat liksom så att vi kan se borde ju prioriteras högt... ;)

Johanna känns lugn i målet. Sitter rätt för de bollar som letar sig fram - tryggt.

Solfjädern trycker på och skapar allt farligare lägen men mitt i deras tryck får IBF ett frislag i bra läge vid sargen. "De skjuter i täck" hörs uttalas men istället kom inget skott alls. Rhöös rullar bollen ner mot hörnet där Yngve tar emot och lägger sen snett inåt bakåt till Hårte som sätter 4-0 mycket fint 8:38 in i andra.

Detta gjorde att fjädern tog time out för att snacka ihop sig. Ett bra drag verkar det som för resten av perioden håller de tätt. De gör dock inte heller något mål - trots att det "låg i luften" och de är mycket nära med stolp- och ribbträff. Astrids tips ligger därför illa till - ska de aldrig få hål på Johanna? Lisa mer nöjd med sin tippning än så länge.

Period 3
Uttalat på "läktaren" i paus. "Klarar de de första 5 minuterna utan att släppa in klarar de matchen" Upp till bevis: Vet man bäst på läktarn? ;)
Solfjädern trycker på, jagar - de är hungriga. Men 5 minuter passerar utan något mål - så där var det ju klart :P

6:15 åker Ulla ut för upprepade förseelser och Fjädern får chans i powerplay. De får till bra lägen men IBF reder ut stormen. Istället blir det IBF som gör nästa mål 8:36. Pet slår upp bollen från eget hörn mot en snabb Yngve som kommer fri mot målvakten och lägger in den med en klassisk Yngve backhand. 5-0 ett faktum.

Detta betyder att Lisas tips är kört. Astrid satte hånskrattet över detta i halsen då även hennes tips höll på att falla strax efteråt då Yngve återigen är nära ett friläge med målvakten. Backen lyckades dock få till en regelrätt (?) obstruktion som förhindrade 6-0. Bara minuten senare drar Yngve en boll i ribban. Het!

Nu är det nästan inget spel i "döda vinkeln"-hörnet. Skönt!

Spelet är fortfarande hårt med schysst. Lite nervositet/stress skymtas bland IBFs backar som slår två ordentliga indianare men det resulterar återigen enbart i max stolp- och ribbträffar. Vet inte hur många Solfjädern hade under matchen totalt!?

Sen uttalades de förbjudna orden: "Hoppas målvakten får hålla nollan"/"Nu hjälper vi Johanna att hålla nollan" Jaha! Då var det kört... Bara att invänta Solfjäderns mål... Mycket riktigt... med 15 sekunder kvar kommer det via Kousmanens klubba rakt framifrån in i slottet.
Slutresultat 5-1.

Resultat: 5-1 (2-0, 2-0, 1-1)
Skott på mål: 15-13 (7-4, 5-4, 3-5)

Enligt en mer inofficiell statistik var antalet skott mot mål i sista perioden (dock innan exakt hela var klar... saknar lite uppgifter här) 7-23. Klart övertag till Solfjädern. Dock var detta antalet avslut. Antalet skott på mål var vid detta tillfälle 3-3. Vilket är ett bra kvitto på IBFs försvar idag som inte gav Solfjäderstaden några bra lägen till avslut! Grymt bra jobbat idag tjejer och framförallt defensiven! Vi jobbade verkligen som ett lag idag! Jag tycker alla tjejer förtjänar en klapp på axeln och extra beröm för dagens insats men ett extra tack ändå till Johanna som storspelar i målet. Någon räddning var enligt publiken fenomenal och du var en klippa i målet! Starkt!!

Och riktigt bra jobbat av Martin som inte gav sig förrän han hade hittat det sätt han ville matcha oss inför dagens match! Alla vakna timmar lönade sig! Grymt bra jobbat och tack för den tid du lägger ner på oss! Det lönar sig!!!

Idag var vi bäst helt enkelt! :)

Tippningen då... Ja... Vi kommer nog inte dra in pengar på tippning direkt...

OBS! Tänk på att detta referat är skrivet med färgade (blåa) ögon - med glimten i :)

Poängplockare idag:
Yngve 2+1
Susanne 1+1
Westling 1+0
Hårte 1+0
Moa 0+1
Anna P 0+1
Ulla 2 min

Av: Lisa och Astrid

9 kommentarer:

Anna P sa...

Vilket roligt referat!! =) Bra skrivet och reflekterat.
Och en sakt till...idag känns det lätt att gå till jobbet *njuter* :)

Lisa Eriksson sa...

Jag ger cred till Ass för reffet, jag låg mest och sov när hon skrev det...

Grymt bra match iaf! Det var riktig njutning och klart bästa matchen jag sett av IBF!!

Ass sa...

Hehe, Lisa var lite trött ;) Försökte bolla lite med henne men det gick dåligt :P

Rhöös fyllde dock på med skottstatistik (som vi inte hade koll på), ledarberöm och poängplockarna (för att jag var för lat för att sammanställa ;) ).

johanna sa...

hahaha vad roligt skrivet, jag skrattade högt för mig själv då jag läste det! =) och tackar så mycket för berömmet, och för publikstödet!!

johanna sa...

"men det resulterar återigen enbart i max stolp- och ribbträffar." haha jamen dåså, då är det ju lugnt! :D

Malin sa...

Mycket bra o roligt ref=) Bra jobbat tjejer! Alla gjorde ett fantastiskt bra jobb! Tack för stödet från sidan oxå=)

Lotta Dahm sa...

http://mvt.se/sport

Rhöös sa...

Väldigt roligt att läsa vad Fjädern sa till tidningen också!

Och så blev ju Malin intervjuad till och med. Inte ofta vi har mediabevakning på våra matcher :)

Inte ofta vi fyller en hall heller för den delen...

Sandra sa...

Grattis tjejer :D