fredag 15 januari 2010

Suddenvinst i bortamatchen mot Mjölby

Inför dagens match såg vi taggade ut och på uppvärmningen hade jag en riktigt bra känsla. Det höll i sig i början av matchen då vi inledningsvis tog ledningen i matchen efter när Susanne gör mål 8 minuter in i första. Det som händer sen är att Mjölby kvitterar efter bara en minut genom en markeringsmiss från oss och de kan i slottet trycka upp bollen rejält i nät bakom Camilla i kassen. Bara en minut senare drar de ifrån genom ett framspel från bakom mål in i slottet. Även här en tam markering mitt framför kasse från undertecknad. Innan första perioden är slut ökar Mjölby på ledningen till 3-1 köksvägen om jag inte minns ordningen på målen helt galet. Det som händer i första perioden är att när Mjölby tar ledningen tappar vi vårt självförtroende och lugn och börjar stressa i våra anfall och även slarva med markeringarna. Vi kände att vi var tvungna att vinna den här matchen och vi hanterade underläget mycket dåligt.

Inför andra perioden rörde vi om lite och laddade om för att ta igen det vi missade i första. Denna period var mycket bättre från vår sida, vi hade flertalet chanser och vann även perioden med 1-0 efter ett mål på en långboll från Sofie på backen. Det som räddade Mjölby i denna period var en grymt stabil målvakt som idag räddade nästan allt!

Inför tredje perioden genomförde vi ytterligare några ändringar och det känns som det är på väg att släppa när vi efter dryga två minuter in i perioden kvitterar genom ett mål från Moa (Ass Malin) men även denna gång svarar Mjölby snabbt med ett mål bara två minuter senare. Vi slår hela tiden ur underläge och det gynnar oss inte. Vi har lyft oss något från första perioden men vi kommer inte in i vårt spel och stressar och slarvar istället för att ta vara på de chanser och det lugn vi har råd att spela med! Åtta minuter in i tredje periden kvitterar vi återigen genom ett skott från Rhöös i slottet. Denna gång hann lugnet infinna sig. Målchansen kom på ett läge från ett brutet uppspel där Rhöös ensam fick ta emot bollen och lägga in den i mål. Men fler mål än så blir det inte under ordinarie matchtid och matchen slutar 4-4 och går till sudden death. Här räcker det dock med 36 sekunder för att vi ska avgöra matchen och ta med oss två poäng hem.

Målen under perioden fördelade sig alltså enligt följande:
Mjölby - Linköping 4-5 SD
(3-1, 0-1, 1-2, 0-1)

Tur i oturen här kan vi säga är att Solfjädern verkade klappa ihop i dagens match mot Finspång. (Eller var det så att Finspång storspelade?) Hur det ligger till vet vi inte men efter matchen fick vi rapporten om att Finspång ledde sin match. Men även denna match slutade oavgjort och gick till sudden death som Solfjädern vann. Så placeringsmässigt gentemot Solfjäderstaden resulterade den här omgången inte i någon förändring.

Nu är det bara att bryta ihop och komma igen!
På söndag är det match mot Solfjäderstaden i Rydshallen!