lördag 9 januari 2010

Förlust med 12-4 (4-0, 3-2, 5-2) i årets första match

Det var LIBKs damlag (div 1) som hade bjudit in oss till en träningsmatch som start på andra delen av säsongen. Resultatet visar lite väl stora siffror kanske, även om det ska skilja en del mellan de båda lagen.

Redan efter ca 2 minuter gör LIBK 1-0 efter att en studsande boll framför vårt mål som till slut lyckades slinka in bakom Camilla. Därefter vägde det relativt jämnt mellan lagen och inget av lagen skapade speciellt farliga chanser. Dock hade LIBK tidvis viss press och Camilla fick rädda oss ett antal gånger. Efter ca 11 minuter gör LIBK sitt andra mål genom att ta till vara på en slarvboll från IBF. Även 3-0, tid 17.17, görs av LIBK efter visst slarv från IBF och bara 11 sekunder senare gör LIBK även 4-0. Perioden slutar med ett power play då en spelare i LIBK får 2 minuter för spel med handen. Vi skapar en del chanser men lyckas tyvärr inte få in bollen i mål.

Vi börjar andra perioden med att reducera till 4-1 genom Emma som blev assisterad av Susanne, redan efter 1,15. Ca 5 minuter senare sätter LIBK ett backskott bakom en chanslös Camilla. Inte mycket att säga om. Några minuter senare tar Erika chansen då hon själv bryter ett av LIBKs uppspel, trampar rakt mot mål och sätter 5-2. LIBK spelar upp sig mer och mer, vi får spela mycket försvarsspel och efter ett klapp-klapp-anfall sätter LIBK 6-2. Klockan visade då 12.48. Innan periodpaus, tid 17.06, gör LIBK även 7-2 då en relativt låg boll rullar in lite oturligt bakom Camilla.

Till sista perioden har Martin ändrat om lite i kedjorna och detta ger resultat. Redan efter 1.14 gör vi 7-3. Den här gången är det Malin som nätade, fint framspelad av Rhöös. Efter 7.46 gör LIBK 8-3 på en retur. Sen börjar det ramla på för LIBK och man göra 4 snabba mål inom tidsintervallet inom loppet av två minuter (mellan 11.18 och 13.14) flera av dessa var hårda skott utifrån. Matchen avslutas genom att Yngvesson gör sitt andra mål för dagen efter en fin passning från Lisa. Slutresultatet blir därmed 12-4.

Inte så mycket att säga om matchen egentligen. Det blir kanske lite väl stora siffror men det är trots allt ett division-1-lag vi möter. Det viktiga för oss var att få en match i benen efter julledigheten. Vi ska ändå ta med oss att vi tidvis håller ihop ett bra försvar, även om det rinner iväg lite väl många mål i tredje perioden. Kanske är det orken som tryter och därmed även fokus.

Vi tackar LIBK för matchen och hoppas på ytterliggare matcher mot dem framöver samt önskar dem lycka till i serien resten av säsongen!