onsdag 10 november 2010

Förlust i DM semin

I söndags spelades semifinal i DM. Vår lott hade fallit på att möta Solfjäderstaden i Motala. Det blev en match där Solfjädern fick ta ledningen tidigt i matchen. Trots få mål. Endast ett i både första och andra period så var det båda gångerna Solfjädern som i inledningen av perioden nätade och säkrade finalplatsen.

I tredje perioden hade de dragit ifrån till 4-0 innan IBF i 13:e minuten kunde reducera till 4-1 genom Elin Johansson. Därefter fick både Malin och Maria måla men det räckte inte utan Solfjädern vann semifinalen med 4-3 och får möta LIBK i en DM final.

Anna Persson om matchen:
Matchen var som de brukar vara mellan oss och Solfjäderstaden; jämn. Men "Fjädern" hade hela tiden greppet då det var de som gjorde målen. Visserligen skapade vi en hel del lägen men tyvärr ville det sig inte riktigt för vår del.

Inför tredje perioden låg vi under med 2-0 och Martin valde då att "röra om lite" och ville testa en annan uppställning för att få det att lossna för oss. Och visst hände det något men tyvärr lyckades "Fjädern" sätta både 3-0 och 4-0 istället för att vi reducerade. Då kändes resultatet orättvist och missvisande. Det var ju inte så att vi var utspelade direkt...

Men då hände något. Kanske slappnade "Fjädern" av lite? För vi lyckades äntligen få hål på deras målvakt och det gav oss ytterligare luft under vingarna och vi gjorde även 4-2 och plötlsigt var "nerven" tillbaka igen. Martin valde då att ta time-out och testa ännu en förändring och även det visade sig vara lyckosamt då vi petade in 4-3 med 4 sekunder kvar av matchen.

Det är alltid surt att förlora och ännu värre att förlora på det så kallade målsnöret. Men det som väger upp den här förlusten något är att vi aldrig ger oss, vi kämpar och sliter som ett lag hela matchen och vågar testa andra, nya uppställningar för att få det att lossna. Vi gjorde vad vi kunde men tyvärr räckte det inte den här gången.

Slutligen vill jag även säga att Solfjäderstaden är ett roligt lag att möta. Vi spelar ofta jämna matcher mot
Jag vill även säga att domarna var fantastiskt bra!! Lugna o fokuserade. Gjorde vad de skulle o dömde rättvist åt båda hållen, enligt min mening.