måndag 22 november 2010

Stark laginsats mot LIBK U

DU:

Linköping IBK U Lag 5 – IBF Linköping 0-7
(0-4, 0-2, 0-1)

För motståndet i denna match stod ett ungt och mycket talangfullt Linköping IBK U som startat serien med fyra raka segrar och därmed toppar de tabellen. För oss var detta alltså en viktig match för att haka på i serietoppen.

Det skulle visa sig att all eventuell nervositet inför matchen var obefogad. Tjejerna går ut och levererar en riktig laginsats! Mycket var väldigt bra i denna match från vår sida. Grymt målvaktsspel och ett tajt försvar som vårt unga motstånd hade väldigt svårt att forcera. Det ska sägas att spelmässigt ute på planen var det ganska jämnt. Vi vann skotten på mål men LIBK hade flest avslut (men då väldigt många utanför). Detta visar på just vårt fina försvarsspel där motståndet får ta svåra skott från distans/svåra vinklar.

Måste ge lite cred till våra motståndare idag. De är unga men visar ändå ett bra spel med fint bollrull. Här finns många tjejer som kommer bli grymt duktiga om de fortsätter att spela innebandy! De visar hela matchen glädje trots att de ligger under och det är kul och se!

Cred också till domare Nystrand/Ståhl som bidrar till en bra match med ett (som alltid)stabilt domarjobb! Bästa domarparet i Östergötland just nu?

Period 1:
Vi gör en jämnstark insats sett över hela matchen men det är i första perioden som de flesta målen kommer att falla. Med knappa 6 minuter spelade kommer 0-1. Det är Natta som får en djupledsboll från Sofie i försvaret och avancerar några kliv och drar upp bollen i nättaket med ett fint dragskott. Sen kommer två snabba från Fröken Speedy Gonzales Maria som först hänger dit 0-2 och sedan snabbt därefter även 0-3. Tredje målet är extra kul då Jonken får direktiv att kolla efter Maria om hon greppar bollen och får läge att kasta, Maria får då samtidigt direktiv om att vara beredd på att rusa på utkast. 31 sekunder efter utdelade direktiv är det alltså mål. Snacka om att ta till sig snabbt! Vi hinner även med 0-4 i perioden, målskytt är Carro på passning från Emelie H.

Period 2:
I andra kommer 0-5 snabbt genom Maria framspelad av Elin och matchen är här avgjord. Vi gör sen 0-6 i slutet av perioden målskytt då Emelie R som påpassligt är på plats i slottet och nätar, assisten från Maria.

Period 3:
I tredje perioden kommer bara en kasse men det är snyggt och klassigt när det kommer! Carro hittar Erika som sätter dit den till slutresultatet 0-7.

Idag segrade lagmaskinen IBF genom ett bra jobb och ett tajt försvarsspel och alla i laguppställningen förtjänar beröm! Delar ändå ut lite extra beröm till Jonken i kassen som var grym idag (Grattis till nollan och assen!) samt till Maria som så många gånger förr är het som en glödande kamin i anfallet!

Laget:

Johanna Karlsson 0+1

1:a:
Erika Kisbenedek 1+0
Elin Gustafsson 0+1
Caroline Rosén 1+1

2:a:
Emelie Rämnegård 1+0
Nathalie Brenden 1+0
Maria Johansson 3+1

Backar:
Emelie Hagberg 0+1
Sofie Rhönnstad 0+1
Therese Andersson

I båset:
Martin Sävenhed
Tommy Pettersson

Av Martin

Inga kommentarer: