söndag 19 december 2010

Stabil seger på bortaplan

Boxholms IBK – IBF Linköping 0-9

(0-2, 0-5, 0-2)

Så var då säsongens andra möte med Boxholm avklarat. Det blev vinst med hela 0-9 efter en rakt igenom väl genomförd match. I förra mötet, då på hemmaplan, vann vi med 7-2. Nu gick det alltså ännu lite bättre. Att hålla nollan och samtidigt leverera mycket framåt var väl precis det man kunde önskat av tomten inför denna match som var den sista inför juluppehållet. Skönt att ha en bra match med sig över ledigheten!

Precis som senast har vi matchen under kontroll egentligen hela vägen. Det som skiljer är att i förra mötet höjde sig Boxholm en bit in i matchen och klev samtidigt upp i planen, då fick vi problem och började stressa och slarva. Svackan i den matchen varade då i princip en hel period fram till att de inte orkade mer och vi kunde ta över igen. I den här matchen kommer ett liknande scenario mot slutet av första perioden och i början av andra. Skillnaden är att nu längre in i säsongen är vi mer trygga och stabila. Deras ’’bra period’’ i matchen gör att vår spelkvalité sänks för en stund men vi spelar ändå säkert och har bra kontroll. Vi har helt enkelt växt några snäpp som lag sedan senast.

Detta och flera andra saker är tydliga tecken på att vi blir bättre och bättre. Defensiven klaffar mer och mer match för match nu och likaså farten i benen kombinerat med lugnet med boll i anfallen. Vi spelar mer och mer samstämt och känslan när vi nu går i ide i några veckor är att det kan bli riktigt kul under andra halvan av serien sedan!

Period 1:

Vi inleder matchen mycket bra. Under de första 10-14 minuterna har vi total kontroll på läget, vi spelar väldigt stabilt bakåt och lämnar inga ytor samtidigt som anfallsspelet sitter bra. Även på resultattavlan får vi en bra inledning. Redan i andra minuten fastnar en svag långboll från Boxholm på Maria som tar med sig bollen i en blixtsnabb kontring och tjusigt spelar fram Erika som lika snyggt hon hänger bollen i bortre krysset till 0-1. Det dröjer sedan till sjunde minuten innan det är dags för nästa. Den här gången är det Malin som mycket snyggt förarbetar och spelar fram Carro som från kort avstånd kan sätta dit 0-2 i en princip tom kasse. Två snygga mål! Efter målen spelar vi fortsatt mycket bra fram till sista 5-8 minuterna av perioden då Boxholm kliver upp och sätter lite mer fart. Vi tappar lite fokus här men med undantag för någon chans kontrollerar vi det ändå rätt så bra.

Period 2:

I andra får vi redan efter 18 sekunder en chans i PP. Vi presterar tyvärr inget vidare i vårt numerära överläge och det blir två mållösa minuter. Tycker dock att Boxholm ska ha cred för ett smart och aggressivt BP-spel så vi kanske inte behöver vara allt för deppiga över detta PP. Matchen fortsätter sedan i ca halva perioden lite som första avslutades. Vi har kontroll på det men Boxholm står upp bra och det gör att vi har lite svårt att få till det. Efter elva minuter kommer så vårt 0-3 mål. Det känns som att detta var det förlösande målet i matchen för efter det tar vi över totalt och Boxholm orkar inte stå emot mer. Detta matchens viktigaste och även snyggaste mål är signerat Elin och Sofie. Sofie spelar fram och Elin tar något kliv in från högerkanten och prickskjuter från snäv vinkel i bortre krysset. Helt klart ett av de snyggaste vi gjort i år! Nu kommer ketchupeffekten och 0-4 låter inte vänta på sig mer än en knapp minut. Målskytt är Malin framspelad av Elin. 0-5 kommer sedan ännu snabbare efter samarbete Erika/ Maria där Maria sätter dit bollen. Ett par minuter senare får vi frislag i bra läge där Hårte petar till Sofia B som snyggt prickar bollen i nät till 0-6. Målkalaset fortsätter och mindre än en minut senare gör Maria ännu ett snyggt mål smart framspelad av Hårte och vi har snabbt förvandlat 0-2 till 0-7.

Period 3:

Tredje akten fortsätter som andra slutade med bra spel från oss och det kommer också snabb utdelning. Maria fångar återigen en svag långboll från Boxholm och kontrar. Denna gång avslutar hon dock själv till skillnad mot matchens första mål och vi har 0-8. Vi fortsätter sedan spela bra men fortsatt utdelning uteblir. Efter halva perioden tar vi time-out för att samla oss lite för att orka hålla fortsatt fokus hela vägen ut. Efter time-outen dröjer det en stund innan Malin gör som Maria och plockar till sig en misslyckad boll från Boxholmsback och sprintar (eller hur Malin?) fram och sätter 0-9 på egen hand. Med dryga tre minuter kvar räddar en Boxholmsspelare ett givet mål genom att sparka bort ett skott från Elin mot ett i princip tomt mål felaktigt stående i målgården. Vi får givetvis straff. Straffen missas tyvärr och istället för mål blir vår utdelning istället två minuter i numerärt överläge. Om första chansen i PP var svag så är denna chans direkt dålig från vår sida. Boxholm skapar mer än vi under dessa två minuter och detta får väl ses lite som matchens enda plump från vår sida. Dock skapar vi en riktigt bra målchans precis i slutet av det numerära överläget. De sista minuterna i matchen går helt klart till Boxholm som förmodligen blev stärkta av att ställa till det för oss med sitt boxplay och de skapar några riktigt farliga chanser (bla ett stolpskott) mot slutet. Men vi reder ut det och Jonken får hålla ännu en nolla vilket är kul och henne väl unnat med tanke på hennes helt lysande säsong såhär långt!

Jättebra och stabil insats från hela laget! Tycker att vi både försvarar oss såväl som anfaller med hela laget och ingen faller ur ramen. Alla deltar och när vi spelar på detta sätt är vi riktigt bra! Alla tolv spelarna i dagens trupp förtjänar beröm men lite extra ros går ändå till följande tre spelare…

Till Jonken för nollan och det faktum att hon höll fokus uppe i en match där det under långa stunder var lugnt för hennes del för att sedan förbytas i några situationer där hon fick göra flera riktigt vassa räddningar!

Till Maria som var väldigt bra idag och levererade massor av fart och utmaningar framåt som också gav utdelning samt även stod för rejält hemjobb då det behövdes!

Och sist även till Carro som verkligen är på gång nu och följde upp förrförra helgens bra matcher (var ju spelledigt förra helgen) med ännu än jättebra insats. Spelar klokt och följer sina direktiv på ett suveränt sett. Det ger utdelning och är väldigt roligt att se!

Bra jobbat tjejer och nu kan vi välförtjänt ta lite jullov!