tisdag 14 december 2010

Storseger mot Finspång i D2

Den 5 december tog IBF:s damlag emot Finspång hemma i Folkungahallen och det visade sig bli ett riktigt målkalas precis som det tidigare mötet lagen emellan. Första matchen vann IBF nämligen med 10-0, så 15-2 som det stod på målklockan när matchen var slut var kanske inte helt överraskande?

Bortsett från det faktum att Finspång tar ledningen efter bara 49 sekunder så är det IBF som visar var skåpet ska stå redan i första perioden. Efter bara dryga tre minuter har vi kvitterat till 1-1 och sen rullar målen på ungefär var 2-3 minut. Efter första perioden innehar vi en säker ledning med 7-1, där Malin har stått för 3+1, men det är många som är inblandade i målen, både backar och forwards så på pappret ser det riktigt bra ut.

Andra perioden går det målmässigt trögt, men IBF ökar i slutet av perioden på ledningen med tre kassar. Sen i sista perioden kommer vi igång igen och trycker in fem mål till. En bra upphämtning i sista perioden då det är svårt att prestera när man redan har så stort överläge. Finspång får även in en kasse till efter halva sista perioden, men den här matchen kan aldrig ha sett spännande ut på banan. Det är heltenkelt klass skillnad lagen emellan!

Malin Yngvesson om matchen:
Under hela matchen är det i stort sätt spel mot ett mål och det kan vara svårt att hålla fokus och högt tempo under 60 min. Jag tycker att Jonken ska ha guldstjärna som gör många bra räddningar de gånger Finspång skapar målchanser, kan inte vara lätt att vara målvakt en sån här match. Tycker att båda 5:orna skapar mycket och det skulle lätt kunnat blivit fler mål men dem sparar vi till kommande matcher.

Det vi forwards kan bli mycket bättre på (och som Martin påpekar ofta) är att vi ska spela hem till våra backar, jag kan inte annat än hålla med. Vi har bra backar med bra backskott:) Vi vinner denna match mot Finspång med stora siffror dels för att vi är mycket bättre, för att vi behåller lugnet framför eget mål och för att vi spelar med mycket glädje! Till slut vill jag ge hela laget ett stort beröm för en härlig lagvinst:)