söndag 13 mars 2011

Äntligen vinst mot Mjölby!

Mjölby har varit det enda lag vi inför dagens match inte lyckats slå. Och det har känts väldigt surt. Idag tänkte vi vända den dåliga trenden. Matchen hade ingen som helst betydelse i övrigt. Vi har för långt upp till serieledarna, Solfjäderstaden, och vi kan inte om vi ens förlorar båda de sista matcherna mot topplagen i serien komma sämre än tvåa. Det enda vi spelade för i lördags var således endast att slå Mjölby på fingrarna och visa att vi är det bättre laget, att vi förtjänar att ligga före dem i serien.

Och den här gången gjorde vi det! Inte alls lika lugnt och snyggt som vi gjorde det förra helgen mot LIBK men vi gjorde det och det tack vare att vi är just det bättre laget! Den här gången fegade vi inte och backade hem utan fi spelade på som vi skulle, vi vågade mer, vi kontrade mer, försvarade oss bättre och så vidare. Som sagt, inte alls lika bra som förra helgen, men vi gjorde det bättre än tidigare och det räckte och det är det viktiga :)

Resultatet? 4-5
4-5 (2-2, 0-1, 2-2)

I första perioden så tappade vi till Mjölby. Vi hade själva många farliga chanser men det gick inte riktigt vår väg utan istället var det Mjölby som fick göra både 1-0 och 2-0. Trots det kände jag mig inte helt orolig. Vi spelade tillräckligt bra, hade tillräckligt många chanser och tids nog skulle bollarna gå in och det gjorde dom också. Efter tolv spelade minuter reducerar vi genom ett mål av Moa och bara 30 sekunder senare kvitterar vi genom ett långskott från Malin. Vi var ikapp!

I andra perioden går vi ut och tidigt tar ledningen efter ett mål av Hårte. Mer än så blir det inte av den här perioden. Spelet har nu blivit väldigt stapplande till följd av att det spelas väldigt "ful" innebandy. Enligt den regelbok jag känner spelade Mjölby inte sjysst alls och det påverkar förstås vårt spel mer än vad det borde få och det resulterarade mer i irritation och rädsla för att skada sig än i bra spel. I slutet av perioden har frustrationen precis kokat över och Sofia går in och trycker till en Mjölbyspelare som åker omkull. Boxplay blir det dock aldrig eftersom den tjenen inte kan hålla huvudet kallt och klara av att vi trycker tillbaka så en, förmodligen oigenomtänkt, eftersläng senare så får både hon och Sofia sitta av två minuter och det tackar vi för som får spela 4-4 istället för boxplay.

I tredje perioden försöker vi samla oss igen och det blir kanske lite bättre. Även nu går vi in och tidigt gör mål på Mjölbytjejerna. Denna gång genom ett ganska snyggt spelmål mellan Malin och Rhöös som spelar bort målvakten helt. Det kändes riktigt skönt :) Bara sekunder senare reducerar dock Mjölby tll 3-4 men drar sen på sig en utvisning. I slutet av perioden får de ytterligare en utvisning för hårt spel och denna gång lyckas vi få in bollen i mål. Powerplayen var svåra mot Mjölby så det var väldigt skönt att bollen gick in i det sista av de tre powerplayen! Mål av Hårte precis på sekunden innan Ronja kom in från utvisningsbåset.

Met två minuter kvar tar Mjölby time out. Det är två mål upp och det borde vi klara av. Men Mjölby har samlat sig bättre än oss och en minut senare, 18.36 på klockan reducerar de till 4-5. Men sen kom de inte närmre. Vi trodde att de skulle ta ut målvakten men det hände aldrig och på så sätt blev det aldrig riktigt svårt för oss att hålla undan. Det var farligt det var det och det var jäkligt tajt ett tag, men med lika många man på banan så var vi det starkare laget även om vi här nästan slog ur underläge ändå. Efter full tid vann vi med 5 mål mot 4 och det tyckte nog alla IBF:are var jäkligt skönt. Både de som är inbitna IBF-are och de som kom till laget i år från att ha spelat med just Mjölby förra säsongen. Vi vann rättvist och vi var helt klart det lag som spelade sjysstast och snyggast innebandy. Och det är alltid skönt att vinna fair-and-squar :)

Laget:
Jonken
Foppa

Elin 0+1
Therese 0+1
Anna P
Ludde
Emelie

Malin 1+2
Hårte 2+0
Rhöös 1+0

Erika
Moa 1+0
Maria
Carro B

I båset:
Martin & Sofie

1 kommentar:

Malin sa...

Bra skrivet Rhöös!:) Vi var det bättre laget!!!