söndag 20 mars 2011

Seger i sista D2 matchen

I lördags spelade D2 sin sista seriematch för säsongen. Vi mötte unga och snabba Åby som spelade om en tredjeplats så det skulle inte bli en lätt match. Själva hade vi ju andraplatsen säkrad och spelade istället enbart för att få avsluta säsongen med en seger och nå våra målsättningar för säsongen vilket innebar att vi hade fem mål kvar att göra och att vi inte fick släppa in mer än fyra mål... alltid något att slåss för...

Som så många gånger förr så inleder vi matchen utan riktigt fokus och halkar snabbt efter genom att låta motståndarna, denna gång Åby, ta ledningen i matchen. Det tar nu bara 4 minuter innan de satt sitt första mål. Dock biter det inte så hårt på oss och vi går ganska snabbt in och kvitterar genom ett mål från Therese som spelar som forward denna match. Innan första perioden är slut har vi även återtagit kontrollen och ledningen med 2-1.

Resultat: 6-3 (2-1, 2-1, 2-1)
Skott på mål: 29-23 (11-7, 9-8, 9-8)

Åby kvitterar sen igen i början av andra perioden och det visar sig att det här ska bli en jämn och tuff match. Stundtals en småful match också. Tyvärr känns det som om domaren denna match blåser mer mot än med oss trots att vi tycker att det är vi som blir manglade så irritationen och frustrationen är nästan lika hög i denna match som i den förra mot Mjölby. Frågan är om det är vi som är för klena, för gnälliga eller bara för snälla. Kanske ska vi också lägga oss till med många fler tjuvnyp, fasthållningar krokben och armbågar när vi spelar. För om det är så man får ta sig fram på plan utan att bli avblåst kanske det bara är till att lära sig spela efter de förutsättningarna? (jag är inte bitter...)

Nåväl, trots en tajt period så drar vi återigen ifrån och när andra perioden är slut har vi en tvåmålsledning med 4-2.

I tredje perioden blir det äntligen en utvisning dömd och vi får spela powerplay. Och det är väldigt välspelat. Vi har flera chanser, spelar på våra varianter och håller lugnet och bollen, vilket är viktigt även för att få tiden att gå i en match vi leder knappt. Mot slutet av powerplayet får vi även göra ett snyggt mål på just en variant från Therese till Hårte. Skönt! Bara sekunder senare slår Maria spiken i kistan genom att sätta 6-2 med bara 2 minuter kvar. Åby har inte en chans att ta igen. De får dock ett tröstmål med 1 och en halv minut kvar men matchen kändes redan avgjord. Vi vann matchen med 6-3 och vi lyckades med målsättningen för säsongen! Bra jobbat tjejer!!

Laget:
Jonken

Anna P
Elin G 0+1
Ludde
Emelie

Rhöös 1+0
Hårte 1+2
Therese 1+1

Maria 2+1
Moa 1+1
Erika
Carro

I båset:
Martin
Tommy

6 kommentarer:

Coach sa...

Målsättningarna är jätteviktiga! Gott kämpat i denna match och hela säsongen tjejer!

Malin sa...

HÄRLIGT tjejer!!!!

jonken sa...

bra kämpat tjejer! som martin sa, både den här matchen, och hela säsongen..att komma 2:a är ju grymt! vi är grymma!! :D

Anonym sa...

blev det 6-2 eller 6-3? förvirrande;)

Resultat sa...

6-3

Rhöös sa...

Slutres var 6-3 som det stod men jag ansåg att det var avgjort när vi gjorde 6-2. Att Åby sen fick ett tröstmål i slutminuten spelade ingen roll...

Matchen kändes redan avgjord :)

Vinst 6-3 alltså. Bäst jag förtydligar då eftersom jag den här gången kanske lyckades att faktiskt inte skriva fel (annars kan både res och motståndare bli fel) :)