söndag 30 augusti 2009

Förlust men mycket stark insats!

Så var då vår andra träningsmatch avklarad. Efter en blixtinkallning från Linköping IBK i torsdags kväll, då deras tänkta motstånd lämnat återbud, så fick vi ställa upp. Denna match var alltså inte inplanerad i vårat schema så det blev lite problem med att få ihop lag med så kort varsel. Men vi lyckades skrapa ihop nio utespelare plus en något ringrostig målvakt med rejäl hosta och klarade därmed att komma till spel.

Detta var kanske inte perfekta förutsättningar inför ett möte med länets bästa lag (enda laget i Division 1 i år), men det är ju som bekant alltid kul att spela match!

Det visade sig dock att vi skulle göra en riktigt bra prestation denna dag i Ljungsbro Sporthall. Det blev förlust men vi var med ända till slutet och denna match gav helt klart väldigt bra vibbar inför framtiden!

Linköping IBK (D1) – IBF Linköping 9-6
(3-3, 3-0, 3-3)

1:a perioden:
Första akten är riktigt bra från vår sida. LIBK kunde gå runt på hela tre femmor medan vi bara hade två kedjor och tre backar. Detta skulle märkas senare i matchen men i början när våra ben vara pigga så stod vi emot oerhört bra. Första perioden slutar 3-3 och det är klart rättvist. Kan nästan känna att det inte hade varit fel om vi haft en boll upp efter första. Vi är minst lika bra som dem och bollinnehavet känns jämnt fördelat. LIBK gör tidigt 1-0. Vi kvitterar sedan till 1-1 genom Rhöös på backhand efter starkt förarbete från Erika. Detta var ett självmål enligt Rhöös men hon var där och viftade med sin backhand och det såg snyggt ut! LIBK utökar till 2-1 men vi kvitterar ganska snabbt till 2-2 genom Erika på passning från Carro. Sedan är det vår tur att ta ledningen med 3-2. Moa gör målet efter ett mönsteranfall (matchens snyggaste!), Malin står för assisten. LIBK får sedan tyvärr in en kvittering till 3-3 i slutet av perioden.

2:a perioden:
I andra märks det att vi har fått slita hårt, kort om folk och tufft motstånd. Tempot är lite högre än vi är vana vid och det är även lite tuffare. Vi viker aldrig ner oss en tum men trots allt märks det lite på springet. LIBK gör samtidigt som vi knäar lite sin bästa period i matchen i andra. Detta innebär att de tar över i spelet lite. I första var det jämnt fördelat men här börjar det väga över åt deras håll. De vinner också denna period med 3-0. Ganska rättvist i detta läge men vi borde ha satt dit någon boll, för chanser till det fanns utan tvekan. LIBK’s målvakt står för några riktigt vassa räddningar ska också sägas. Kanske någon boll för mycket men 6-3 efter andra är ganska rättvisande.

3:e perioden:
Trots att vi tappat lite i andra så kändes väl ingen direkt oro för något ras i tredje. Det var trots allt rätt stabilt i spelet. Men att vi skulle orka resa oss och komma igen det hade man kanske inte trott. Benen verkar i tredje ha hittat nya krafter och vi är med i spelet igen. Mer och mer tid i anfallszonen för vår del och LIBK får gång på gång problem i försvaret. Vi får tidigt en chans i PP men vi tappar bollen några gånger och tiden rinner ut. Mål och reducering till 6-4 kommer istället några minuter senare. Malin är målskytt på passning från Johanna W. Vår 1:a lina vaknar till ordentligt och precis som i första perioden skapar de chanser på löpande band. Skillnaden här är att bollarna också börjar trilla in. I mitten av perioden kommer 6-5 och återigen är det Malin som nätar, denna gång på passning från Moa. Vi gör sedan med sex minuter kvar 6-6 och är ikapp! Målet gör Johanna W på egen hand genom ett starkt inbryt i höga slottet som avslutas med ett skott, som kanske inte är någon kanon, men som ändå sitter. Här är nog LIBK lite skärrat men de ska ändå komma att dra det längsta strået.  Med mindre än fem minuter kvar åker vi på en 2:a. Rhöös åker för upprepade förseelser inom laget. Inget att göra åt, utvisningen var korrekt och dessutom en sådan man ska ta då Rhöös var tvungen att hindra ett skott i bra läge i slottet. Vi står emot bra i boxplay och har egentligen rett ut det hela när matchen avgörs med ett slumpmål. LIBK tar ett skott, eller om det var en lyftning (?) utifrån. Bollen går in i slottet i båge. Det blir en duell om bollen mellan vår försvarare och deras anfallare. Båda missar bollen och istället går den via en studs rakt i mål bakom en helt ställd och i denna situation chanslös Camilla. Lite retligt minst sagt. Efter detta satsar vi på kvittering men benen är lite trötta här och vi orkar inte riktigt. LIBK kan sätta 8-6 på en riktig rökare ute från kanten, inget fel på det skottet direkt! Sedan kommer även 9-6 med någon minut kvar.

Lite snöpligt med förlust när vi var så nära men LIBK är riktigt bra och vi får ändå vara nöjda, riktigt nöjda! Vi står upp grymt bra och visar att vi tagit rejäla kliv framåt sedan förra säsongen. När vi då mötte Berg (nu LIBK) så försvarade vi oss och kontrade mest. Vi hade en del eget spel men de var klart spelförande. Idag såg man en helt annan matchbild. Vi klarar att stå upp och själva ha boll och spel under stora delar av matchen. Hade vi haft med lite fler spelare så orken hade räckt så hade de verkligen fått bekänna färg idag! De är fortfarande nummer 1 och ett mycket bra lag men avståndet känns helt klart mindre!

Denna match känns i efterhand mycket givande för vår del! Jag hoppas att LIBK känner likadant! Ett trevligt lag med trevliga ledare att spela mot. Vi får hoppas på minst ett möte till under säsongen! Passar på att önska (nya) LIBK lycka till i Division 1!

Bra domarinsats också från 2* Jonas (Roback och Berg), vilka vi kommer att se mer av under säsongen, trevligt!

Vi hade i dag två tjejer som gjorde sina första matcher i IBF, Sofia Bengtsson och Camilla Gåsvär, båda bra! Erika gjorde dessutom sitt första mål i IBF-tröjan så grattis! Kul!

Precis som efter matchen i onsdags mot Mjölby måste jag idag plussa alla i laget för en grym insats! Alla sliter och gör allt för att sköta sina uppgifter! Idag kommer dock några extra plus till tre spelare som förtjänar det…

Camilla i mål har inte spelat på över ett och ett halvt år då hon tog ledigt från innebandyn för studier förra säsongen. Hon ställer upp utan att ha gjort en enda träning ännu och med en rejäl hosta dessutom. Hon fick verkligen slita sig igenom den här matchen men visade att hon är en mycket kapabel målvakt. Stabil i målet och mycket bra på att hålla fast bollen. Vi har en grymt vass uppsättning målvakter i år det är helt klart!

Erika sliter kopiöst hela vägen i både anfall och försvar. Hon oroar matchen igenom LIBK spelarna med sitt fysiska spel.

Till sist även Sofia S aka Ludde som gör en kanonmatch på sin backplats!

Återigen en grym laginsats! Väldigt bra jobb tjejer! Coach är NÖÖÖÖJD!