torsdag 27 augusti 2009

Första träningsmatchen

Då var första träningsmatchen för damerna avklarad. Det blev en trevlig match mot ett tappert fajtande Mjölby IBK som slutade med vinst hemma i Kärnahallen!IBF

Linköping – Mjölby IBK (D2) 6-0 (0-0, 0-0, 6-0)

För att vara första matchen så här tidigt på säsongen så såg det riktigt bra ut idag. Vi testade lite nytt i vårt spel samtidigt som det var viktigt att få in våragrundtankar för de nyförvärv som var med idag. Vi sätter givetvis inte allt perfektoch små missar sker här och där. Men detta var ändå en väldigt bra start och en fingrund att nu jobba vidare ifrån. Det syns tydligt att vi inte varit igång så längeför det är en hel del tekniska fel i passningar, skott och kanske framföralltbollmottagningarna. Men intentionerna finns där och rörligheten i spelet ser redannu mycket bättre ut än förra säsongen. Vi kommer att kunna lyfta upp vårt spelmycket i år känns det som.

Vi fick inte spela mycket uppställt försvar idag, men det vet vi ju att vi är bra påsedan tidigare. Vi provade att sätta press framåt idag med blandat resultat. Tyckervi fick stopp på Mjölby och att de hade ganska svårt att komma loss ur egen zon mensamtidigt fick vi sällan (eller aldrig) till det där rejäla trycket i pressen somvinner mycket boll. Men ett bra första försök känns det ändå som. Försäsongen är jutill för att jobba in alla detaljer så ingen panik.

Anfallsspelet var bra och rörligt men som tidigare nämnt en hel del små missar samtatt avsluten var lite för få och också vid många tillfällen något ofokuserade. Menjust den här rörligheten vi har nu är något som är mycket positivt! När det börjarsitta med passningar och tajming kommer vi bli farliga i anfallszonen.

Till sist gällande spelet så vill jag plussa hela laget för den del i spelet som varvårt starkaste vapen idag, nämligen våra defensiva omställningar. Hemjobbet varmycket bra från alla i laget och ingen vek sig. Detta gav Mjölby rejäla problem ochvar idag det som helt klart var mest vägvinnande i vårt spel. En viktig kugge ispelidén så verkligen jättekul att se! Fortsätt ta detta ansvar tjejer!

Vi hade kommandot i matchen hela vägen från start till mål spelmässigt kändes detsom. Mjölby kom upp i sporadiska kontringar då och då men det var helt klart vi somförde matchen. Det var trots spelövertaget länge måltorka. Kändes lite som att detsatt i huvudena i laget tills första målet äntligen kom. Sen kom det liteketchupeffekt och målen trillade in i lagom takt.

Mjölby drog på sig en 2:a i slutet av andra perioden. Vi inledde sedan tredje med PPoch där kom äntligen årets första kasse. Johanna W spelade snyggt från bakom mål upptill Ulrika på backen som sköt direkt i mål. Andra kassen gör Malin (lite turligt?)på passning från Ulrika. Tredje hänger Carro på ett mycket snabbt och snyggtdirektskott, passningen från Erika. Fyran hänger Johanna W på passning från Malin.Sen är det Lisa som skjuter bollen från backposition via en Mjölbyrygg och sätterfemman. Det lönar sig att skjuta! Sexan sätter Johanna W, återigen framspelad avMalin.

Det blev en bra start på denna säsong helt klart! Foppa och Nisse hade kanske inteså mycket att göra i mål men det de gjorde var bra och stabilt. Skönt också att bådafick hålla nollan! Backspelet var bra både defensivt och offensivt. Framåt sprangalla förtjänstfullt och hade vi varit längre in i säsongen och haft en bättre teknikmed oss hade det blivit betydligt fler mål det är jag säker på. Till sist igen ettstort PLUS till alla för ett grymt hemjobb hela matchen!

Utlovad guldstjärna till första målskytten kommer här… Grattis Ulrika!

Grattis också Malin och Carro till era första mål i IBF!Bra jobbat tjejer!

Laget:

MV:
Anna Forsberg
Lotta Nordesjö

1:a:
Malin Yngvesson 1+2
Moa Ericson
Johanna Westling 2+1
Sofie Rhönnstad
Ulrika Engman 1+1

2:a:
Lina Jansson
Anna Rhöös
Emma Arstadius
Sofia Sunnerud
Lisa Eriksson 1+0

3:e:
Erika Kisbenedek 0+1
Anna Persson
Caroline Rosén 1+0

I båset:
Martin Sävenhed
Tommy Pettersson

Av Martin (Nöjd Coach!)

4 kommentarer:

Rhöös sa...

Det var en rolig match att spela. Nästa gång ser vi till att sätta dit den redan i första perioden!

Ses på söndag tjejer! Taggade för fler mål =)

Lotta Dahm sa...

japp 6 mål i varje period, då borde vi vara nöjda va! :O)

Martin sa...

6 mål i varje period och nollan bakåt så får alla varsin kaka av coach!

Ass sa...

Så generöst :P