Säker vinst i tredje träningsmatchen

Så var veckans tredje och sista träningsmatch spelad. Denna gång stod Katrineholms IBF som spelar i Division 2 Södermanland för motståndet. Det blev en kassaskåpssäkerseger i en match som bitvis var riktigt välspelad från vår sida, men också underkorta stunder var lite rörig.

IBF Linköping – Katrineholms IBF (D2) 9-0
(3-0, 3-0, 3-0)

Vi mötte Katrineholm i en träningsfajt även förra hösten. Då blev det förlust påbortaplan med 7-5. Denna gång var ju resultatet som synes ett helt annat. Jag vet inte så mycket om Katrineholm, svårt att avgöra om de var bättre då än nu eller om de håller ungefär samma klass. Det är kanske av mindre vikt för vår del. Det viktiga och positiva för oss är att vi idag är mycket bättre än vi var då!

I denna match hade vi ett flertal nya ansikten med för första gången i matchspel. Det var också en hel del ovana positioner och konstellationer i laget. Detta syntes under några små perioder då det var lite rörigt och samspelet i laget offensivtsåväl som defensivt gav ett något virrigt intryck. Men helhetsbilden av matchen är ändå klart positiv. Vi har på ett snabbt och bra sätt fått in de nya i gänget och även i spelet.

Under större delen av matchen såg det helt klart bra ut! Ska väl också sägas att för vissa som spelat mycket i veckan så var det nog lite tungt idag. Det tidigare under veckan så fantastiskt välskötta hemjobbet såg lite segare ut då och då idag.

1:a perioden:
Vi inleder lite rörigt under kanske första halvan av perioden. Trots det sätter vi 1-0 efter fem minuter. Målskytt är Charlotte som tyckte att fem minuter som innebandyspelare fick räcka innan det var dags att näta. Från nära håll i slottet skjuter hon direkt på ett snyggt framspel från Rhöös.

2-0 kommer i mitten av perioden när vi har börjat få lite bättre ordning på spelet, målskytt är Malin på assist från Johanna W. Med fem minuter kvar åker Katrineholm på en 2:a. Vi lyckas inte näta i vårt PP men mål kommer istället direkt efter att våra motståndare blivit fullt lag igen. Hårte sätter 3-0 på en halvträff utifrån som letar sig in i bortre låga hörnet.

2:a perioden:
Det bättre spelet från vår sida från andra halvan av första fortsätter under första delen av andra. I minut sju och åtta kommer både 4-0 och 5-0. Först ut är Hårte som nog tyckte att hennes första mål var lite mjäkigt och nu istället plockade fram storsläggan, en riktig rökare i krysset från ungefär samma ställe som det första, dvs långt ute från högerkanten. Snyggt mål där Anna P stod för assen.

Därefter är det firma Malin och Johanna W som står för produktionen igen. I mitten av perioden kommer även 6-0. Målskytt återigen Malin men detta mål får vi nog nästan helt tillägna Nathalie och hennes smått fantastiska förspel. Den assen gick inte av för hackor, matchens snyggaste mål! Efter detta är det återigen lite rörigt och hafsigt bitvis i spelet men vi har ändå bra kontroll på läget under större delen. Lite slarv ger dock Katrineholm en halvchans och även en riktigt farlig dubbelchans. Dessa skott var de farligaste vi släppte emot oss under matchen. I övrigt kom skotten allt som oftast mot oss från mindre farliga ställen. Här visade även Nisse i mål att hon var bra med trots att hon hade en svår situation med få ingripanden.

3:e perioden:
I tredje var det slutslarvat och tjejerna spelade av matchen på ett bra och tryggt sätt. Vi fick tidigt en andra chans i PP men även denna gång blev det mållöst. Men det var trots det inte färdigt med målskyttet denna dag. Efter sju minuter av perioden var det dags för 7-0. Målskytt, med ett snyggt och välplacerat skott, Rhöös efter en fin passning från Ludde. Med mindre än fem minuter kvar kommer till sist våra två avslutande mål i rask takt. Först gör Malin sitt fjärde mål i matchen på passning från Anna P och vi har 8-0. Sen avslutar Lina målskyttet med sitt 9-0. Målet gör hon via en styrning på inkastad boll i slottet från Erika.

Reffmakaren vill minnas att även ett av Malins mål var riktigt snyggt och klassigt. Men får skylla på förvirring eller helt enkelt att Malin gör för många mål, minns tyvärr inte vilket i ordningen det var.

Charlotte Rustan gjorde sin första match och firade med att bli målskytt när honredan efter fem minuter satte dit 1-0, grattis! Anna Engvall Hårte gjorde även hon sin första match i IBF och firade dubbelt med två strutar. Först satte hon en fösare och sen en riktig rökare, båda från distans, grattis! Även Anna Braunschweig gjorde debut i IBF idag.

Våra tre första träningsmatcher är nu avklarade. Vi har stått upp riktigt bra mot ett motstånd från högre nivå. Även om det blev en förlust där 9-6 så var den matchen ett bra bevis på våra framsteg. När vi istället mött lag från vår egen nivå i seriesystemet har vi vunnit med klara 15-0 sammanlagt på två matcher! Detta bådar mycket gott! Vi rör oss bra framåt och skapar mycket. Det har även blivit en hel del mål även om vi nog borde ha gjort ännu fler. Defensivt är det ju synd att klaga. Inte ett mål bakåt och det är ju ett bra tecken på försvaret och även på målvaktsspelet givetvis. Ett väldigt bra jobb från samtliga tjejer som har varit med under veckan! Hoppas ni har haft lika roligt som jag!

Nu laddar vi för en ny vecka med träningar och avslutande cup i helgen!