tisdag 13 april 2010

Säsongen i ord och bilder!

Jag skulle börja sammanfatta säsongen men det är svårt att sätta ord på allt som varit. Det enda som passar är väl att säga att det har varit en riktigt rolig säsong tillsammans med ett fantastiskt lag och med två grymt spännande serier enda in i det sista :)

Sammanfattningen blir mer i bildform - förhoppningsvis säger det allt!

Det var väl nästan här, på kick-offen, som allt började (förutom ett par träningspass i Rydsskogen) Av någon anledning ser Anna mer avslappnad ut än Martin...

När vi hade lärt känna varandra lite bättre efter att ha brottats ett par timmar och även dansat lite afrodans syntes det direkt att vi skulle bli ett lag där spelarna passade bra ihop. Sofia visade redan på kvällen hur mycket hon tycker om sina nya lagkamrater! Det är härligt med gemenskap och sammanhållning :)


De första matchbilderna har förstås slarvats bort på datorn... men för minnets skull får noteras att vi inledde säsongen starkt. Hela första halvan av säsongen tog vi oss igenom utan en enda förlust. Vi hade endast tappade poäng i toppmötena mot Solfjäderstaden och KFUM Norrköping efter oavgjorda matcher och det får vi ändå vara nöjda med. Medan undertecknad var i Thailand fixade resten av laget en förstaplats i tabellen efter halva säsongen spelad!

På hösten hann vi förstås med en lagfest. Bowling + pizza på Mozarella + förfest + Harrys.
Var detta vinnarlaget tro, eller var vi delad tvåa? Det var lite rörigt det där???!!

På bowlingen fick vi lära känna varandra lite bättre och lära oss att vi är mycket bättre på innebandy än bowling... är man tävlingsmänniska och inte snackat ihop sig med rännan innan så är det ibland rätt beslut att sluta spela för att en halvtimme senare vara på partyhumör igen :)

Efter ett långt juluppehåll och en tuff inledning på andra halvan av säsongen där vi tappade poäng mot både Åby (vinst i sudden) Finspång (vinst i sudden) och KFUM Norrköping så såg det inte riktigt lika ljust ut för D2. DU däremot höll kvar en stadig topp placering! Det som behövdes nu var förstås en fest. Det blev förfest framför OS och skiathlon där Marcus Hellner och Johan Olsson bjöd på spänning. Vet dock inte om det var de eller Lisa som stakade mest under loppet (bildbevis saknas)?

När OS var slut försökte barnen spöa gamlingarna i Alias. Hur de fick för sig att de skulle lyckas med något sånt förstår vi inte?! De har mycket att lära de små :)


Vissa hade svårt att hitta vägen till Harrys i all snö...
Åter till serien, D2... Nu vände det! Det måste vara lagandan som växte fram här i snön och i Pannans vardagsrum för efter lagfesten reste vi oss igen.

Nu vann vi våra matcher som var kvar! Och det blev spännande ända in i sista matchen. Vi såg ut att ha tappat allt men efter att Solfjäderstaden och KFUM spelade lika efter förlängning stod det klart. Vi kunde vinna serien. Vi skulle "bara" vinna vår sista match med minst 13 mål... Inga problem sa vi och gick in och pytsade osannolika 27!!! Ungefär så var det! Sen blev det till att fira igen! Den här gången blev det middag på Ghingis för alla IBF:are!

Dala-gänget

Pet (organisatören), Carro (den grymma frisören som snart klipper alla i laget) och El Capitano Sofie som flydde till Stockholm i studier i slutet på säsongen.

Vi firar mest med mat helt enkelt... mums så gott!


Efter Seriesegern i D2 hade vi lite kvar. DU var fortfarande i full gång och DM finalen kvarstod. En tuff match mot LIBK stod framför oss och här fick vi se oss besegrade. Men vi föll på mållinjen. Det var så nära som det kan bli! Med 1 sekund kvar i förlängningen lyckas LIBK sätta sista bollen i mål och tar hem DM-finalen! (Tror inte Martin känner sig så nöjd just när bilden togs)

I DU höll vi sen på att bjuda in Westervik till seriesegern men det satte Solfjädern stopp för och även här fick vi efter säsongens alla matcher titulera oss Seriesegrare! Två vinster och ett DM silver är inte så illa pinkat!

På detta spelade vi även två kvalmatcher upp till div 1 men de talar vi mindre om tycker jag :)

Tack till alla tjejer i IBF som gör det så roligt och lätt att känna att man (=jag! Jag ska kanske inte tala för alla?) tillhör det här laget och tack till Tommy och Martin för allt jobb och slit! Vi har haft riktigt bra träningar hela säsongen och vi har varit så bortskämda! Ni är guld värda! IBF är verkligen en förening som drivs av eldsjälar och det gör det väldigt lätt att trivas!

9 kommentarer:

Lite statistik från säsongen som gått: sa...

I D2 har vi på 16 matcher skjutit 1243 skott varav 547 satt på mål och 133 resulterade i mål. Det är en målprocent på 44% av skotten på mål och 11% av totala antalet avslut.

I DU har vi på 18 seriematcher tagit 1177 avslut varav 292 skott gått på mål och 132 resulterat i mål, vilket innebär att 42 % av skotten på mål går in och även här 11 % av totala antalet avslut.

Rhöös sa...

Är det någon som har fler matchbilder från säsongen. Jag hittar bara mina från DM finalen och de är ju nyss publicerade... vore kul att fylla på med något mer matchrelaterat :)

Malin sa...

Du är grym på att skriva Rhöös!!!=)
Och du kan räkna in mig oxå till att det har varit en riktigt rolig säsong=) Tack alla!!!

Ass sa...

Kul inlägg :D

Lisa Eriksson sa...

Mkt rolig läsning :)

Sofie sa...

Väldigt bra skrivet Rhöös! Ser fram emot lördag, hoppas att så många som möjligt kommer! :)

Hårte sa...

Vilket härligt inlägg Rhöös!
Tack för att du stöttar mitt beslut att helt (och för alltid) sluta med bowlingen på ett så fint sätt ;)
Ska bi kul att träffa er alla i helgen, kraaaaam från pensionären som VISST vet hur man använder internetbanken. Förmodligen använde jag den innan du var född Westling...Så det så.

Anna P sa...

Bra skrivet och fotat, som alltid Rhöös! :)

Rhöös sa...

Tack snälla ni!!
Det har varit roligt att få husera (nästan) fritt här hela säsongen :)

Räknade efter nu och ser att jag hunnit publicera hela 105 blogginlägg här sen säsongen drog igång :)