lördag 3 april 2010

Östra klara för div 1

Efter flera återbud var det en tunn men positivt laddad trupp som åkte ner till Jönköping för att inleda påsken med en sista kvalmatch till lika sista match för säsongen! En olycka på vägen (jag hoppas alla i den bilen klarade sig oskatt) försenade oss något och vi kommer in i hallen till ett Östra som är i full gång med uppvärmningen. Vi låter oss dock inte stressas utan tar vårt matchsnack, går igenom vår spelidé och värmer sedan upp!

Vi fick inför matchen veta att det inte bara var vi som hade fått återbud från spelare inför matchen. Östra hade också tappat spelare. En spelare, men ändå. Det ryktades dessutom om att hon var deras bästa?? Men det får vi nu aldrig veta!

Östra hade nog ändå ett par tjejer med landskampsrutin men vi från Linköping vet hur man värvar spelare. Jihde/Hellas-takterna sitter i även här så vi hade dagen till ära tagit in utlandsproffset Astrid och Linköpingsbon Lisa som trodde hon lagt klubban på hyllan. Men är det kvalmatch så är det och då gäller det att åter slänga sig in i matchen!

Dels det faktum att vi kommer med en tunn trupp till denna kvalmatch i stor arena och dels det faktum att vi faktiskt kan spela riktigt bra försvarsspel gör att det är just det vi planerar att göra idag. Vi ska gå in och ställa upp i försvar och låta Östra rulla boll och den här gången följer alla i laget spelsystemet! Det blir tyvärr ingen rolig och fartfylld match för publiken, men det hade vi helt enkelt inte råd att bjuda på idag!

Östra hade kanske 90 procent av bollinnehavet, men vi försvarade oss bra och gjorde ytorna små för Östra som länge rullade boll på avstånd och inte kom till riktiga skottlägen. Vi gick dock bort oss på en av deras spelvarianter ganska tidigt i matchen så efter 6 minuter hade de ledningen, men resterande del av första perioden höll vi undan. Vi fick ett par kontringslägen i matchen men inget vi lyckades göra något bra med och Östra fick i andra perioden istället öka på sin ledning. Mot slutet av andra perioden reducerar vi dock genom ett frislag där Malin styr in bollen med backhand från ett inlägg av Emilie. Tredje perioden bjöd på ett lite fler chanser för oss men det ledde tyvärr till att vi drog isär laget vilket Östra utnyttjade och satte fler chanser.

Östra SK Jönköping - IBF Linköping
6-1 (1-0, 2-1, 3-0)
Skott på mål: 47-10 (17-5, 15-3, 15-2)

Det matchen visade var att vi faktiskt har ett effektivt försvarsspel och att vi kan gå in och spela fokuserat och det tycker jag att vi ska ta med oss till nästa säsong.

Matchen tycker jag även tydligt visade att Östra är det lag som förtjänade sin plats i division 1. Inget ont mot Farsta, men skillnaden i motstånd mellan de två lagen var stor. Farsta hade vilja och de var duktiga, absolut. Men Östra visar upp en spelsäkerhet i hela laget som slår alla lag vi mött i år. Det är bara att gratulera och önska Östra lycka till i division 1!!

Nu är det vila som gäller och sen får vi satsa om inför säsong 2010/2011! Defensiven sitter ju så nu är det bara att fortsätta arbeta med offensiven och försöka bjuda på mer spelglädje och roligare innebandy nästa säsong! För det är ju faktiskt så att ju offensivare vi spelar desto roligare är det, både för oss spelare och för publiken (= de 6 personer som i snitt hittar till läktarplatsen på våra seriematcher)!

Om vi dessutom spelar alla våra hemmamatcher i Rydshallen nästa år tycker jag helt klart att vi ska ha som mål att fylla läktaren! Kan LIBK så kan vi!

Laget:
Yngve 1+0
Emelie 0+1

I båset:

Och sen avslutar jag med att lämna in en protest, det verkar som om Emilie har tagit sig igenom hela säsongen utan en spelarpresentation. Hur gick detta till??? Skärpning till nästa år :) Man kan inte gå in i en kvalmatch och leverera till enda målet och sen stå utan presentation!

8 kommentarer:

Jens sa...

Välskrivet och underhållande reff! Som alltid!

Rhöös sa...

hehe, tack :)
Roligt med trogna läsare!

Ass sa...

Jag tycker det är lagom att spela 2 b-lagsmatcher och sen gå in och "dominera" i kvalet ;) Men är man utlandsproffs så är man :P Haha :) Alltid kul att spela med er i alla fall! :) Tack för den här säsongen!

Carrie sa...

Ledsen att vi inte kunde fixa ett privatplan tillbaka till Norge åt dig bara ass..

Men om Martin pantar burkar hela sommaren som han lovat så kanske det blir annat nästa såsong... ;)

Rhöös sa...

Precis, utlandsproffs är man ju inte utan anledning!

Lisa Eriksson sa...

Mkt roligt ref :)

Anna P sa...

Instämmer med övriga, bra reff som vanligt Rhöös!! :)
Och Grattis Östra till div 1. Det är de värda!
Någon veckas vila nu så satsar vi på försäsongsträning sen ;-)

Rhöös sa...

Någon vecka??? (nu ska du inte ge Martin några dumma idéer) :)