lördag 26 februari 2011

Först måltorka sen islossning

Den här matchen började väldigt segt och lojt. Det kändes som att vi inte behövde ta i och därför gjorde vi inte det heller, resultatet blev dock att vi inte presterade direkt någonting. Det liksom mest tuffade på utan resultat.

Finspång IBK – IBF Linköping 2-11
(0-1, 2-4, 0-6)

Målet kom inte förrän i slutet av första perioden men inte ens när vi äntligen spräckte nollan blev det någon nytändning. När vi gick till paus var vi nog alla ganska missnöjda med oss själva. Vi skulle ju spela och ha kul, visst var det kul, men det är riktigt kul när man verkligen är laddad och går in för det man gör och inte bara spelar av en match.

Vi ryckte dock inte upp oss utan lät istället Finspång kvittera till 1-1 när de har dragit på sig en utvisning och spelar i numerärt överläge. Inte ens detta får igång oss och det rullar mest på och vi får in 1-2 efter 14 minuter i andra. Även det var utan direkt vilja, men nu händer något. Vi taggar till. Inser kanske att det är roligare att lägga vilja och målmedvetenhet i spelet? Eller så kanske det bara släppte ändå. För mig var det här målet avgörande för det var så tydligt att vi inte riktigt hade kamparviljan med oss. Vi taggar till rejält. På en minut och 40 sekunder gör vi fyra mål varpå vi sen släpper förbi Finspång i en kontring och de sätter 2-5. Men det kvittar. Nu är vi igång och är vi 90% av tiden på deras planhalva så är det oifrånkomligt att släppa igenom någon kontring och den gör de mål på den här gången.

Tredje perioden är helt vår. Vi har tagit kontroll på matchen och spelar mycket bättre än tidigare. Och målen rullar in. Sex hela mål i denna period och vem kunde efter första perioden tro att vi skulle vinna den här matchen med 11-2?

Bäst idag, Malin Y som står för fem mål och ett ass. Dagens snygga mål kommer från Elin som Martin valt att testa på backposition. Hon gör det riktigt bra och får in ett mycket snyggt skott från mittplan! Grymt bra Elin!