IBF Linköping – KFUM Norrköping 5-4 SD
(0-1, 3-1, 1-2, 1-0)

Skott: 36-30 (9-9, 7-9, 16-7, 4-5)

I onsdags var det KFUM Norrköping som stod för motståndet (och den här gången har jag dubbelkollat det med innebandy.se, det var KFUM Norrköping - det har ju blivit knas förr när jag skriver reff om dem och trott vi mött någon annan :S, den som gjorde mig till reffmakare visste nog inte riktigt vad som väntade...)

Tillbaka till matchen, vi ställde upp med tre kedjor och gick ut med målet att testa lite nytt. Det är inte annat än att erkänna att kampen om serieseger är förlorad och förutom att försöka försvara vår andraplats så är det förstås ett bra tillfälle att testa lite nya saker på match. Så coach kom med nya idéer. Och vi är förstås villiga att prova på något nytt! Resultatet kanske inte riktigt det bästa i onsdags dock, men övning ger färdighet och vi kanske måste misslyckas några gånger innan vi hittar något bra att bygga på med till nästa säsong. Så skam den som ger sig! Trots resultatet tycker jag faktiskt att vi ska vara nöjda.

Det var började som sagt inte så bra. Det var väldigt rörigt och slarvigt, men så blir det när man testar nytt, och även om vi ställde till det lite för oss själva inledningsvis och lät KFUM få ett onödigt stort försprång så såg vi sen till att ställa allt till rätta igen. Så gott som i alla fall. Vi gick till periodpaus med 1-0 i baken och fick rejält med skäll av coach som inte var helt nöjd. Förståeligt och då behöver man skäll. Det var dock inte hela världen, det gick ju att rädda det här. Men vi fick inte riktigt ordning på det. Kanske var vi lite nervösa av att testa nytt. Nervösa kanske är fel ord egentligen, men vi var inte trygga så det blev lite hattigt. Istället gjorde KFUM ytterligare ett mål. Men sen satte vi stopp för dem och tog ikapp under andra periodens sista fem minuter och gick till periodpaus med ledning 3-2. Tunga fem minuter för KFUM!

Tredje perioden blir jämn och KFUM har många chanser, det hade de i och för sig hela matchen men Jonken spelar riktigt bra i mål. Som alltid! Jobbigt nog släpper vi ändå fram KFUM för att kvittera till 4-4 med fem minuter kvar av tredje perioden och matchen går till sudden death. 3 poäng hade varit viktigt för oss, men vi får ändå vara glada för de två poäng vi fick med oss i matchen. Efter dryga sex minuter spelat sätter vi 5-4 och matchen är slut. Himla skönt. Det blev också undertecknads första mål sedan combacken vilket kändes väldigt skönt. En mycket snygg framspelning från Malin Yngvesson, det är bara att tacka och ta emot!

Måste säga att det var jäkligt nära att vi inte fick med oss två poäng i den här matchen. Kanske 4 minuter in i sudden har KFUM en riktig mållinje-rullare... en sån som de i publiken inte kunde vara helt säkra på att den inte var inne. Närmre än så blir det inte, men den bollen lyckades på något sätt att inte ta sig in i målet (helt osannolikt) och vi klarade oss med minsta möjliga marginal. Men vad är det man säger, "bra lag har tur" och "tur förtjänar man". Det kanske var så att vi faktiskt förtjänade det i onsdags!

Skrivet av: Rhöös