söndag 13 februari 2011

Tungt fall i seriefinalen

I fredags var det dags för toppstriden mellan Solfjäderstaden och IBF Linköping i Motala Sporthall. Matchen var schemalagt till kl. 19.00 vilket vi insåg var extremt tidigt för en bortamatch. Efter vissa problem att få alla att komma ifrån jobben till samlingen var vi på väg. Snönandet hade som tur var även minskat för annars vet jag inte om jag för egen del velat åka. Under dagen hade det ju varit hemskt. Men vi kan ju nästan säga att vi hade tur med vädret iaf, tur i oturen.

Hur som, 60 minuter innan matchstart är vi framme. Det är inte det bästa upplägget men det gäller att göra det bästa med vad man har! Vi gick in i omklädningstrummet och talade ordentligt igenom läget och gick igenom kvällens spelsystem.

När vi kom in på banan var vi laddade. Och jag tror inte bara jag talar för mig själv när jag säger att det kändes bra. Den känslan vände dock ganska fort. Efter bara 21 sekunder gör Solfjäderstaden ett mål där Josefine Kuosmanen kan peta in bollen på mållinjen. Situationen uppkommer efter slarv i försvaret. Eller, det kanske inte ens ska klassas som slarv. Ren otur nästan, men det fick förödande konsekvenser med ett så tidigt bakåtmål. Trist, men bara att bita ihop och gå vidare. Vi spelar i ett uppställt försvar och försöker skärma av deras uppspel men idag spelar Solfjäderstaden riktigt bra samtidigt som vi har svårt att få ihop vårt uppställda försvar så många farliga passningar tar sig igenom vårt försvar och de får många lägen. På just ett sådant gör de sen sitt 2-0 mål efter 11 minuter spelat. Det går från deras point snett igenom vårt försvar och det är ett snyggt mål.

I periodpaus pratar vi om problemen i uppställt försvar och hur vi ska täppa till, men väl på banan igen fortsätter Solfjäderstaden att ösa på och de kommer igenom gång på gång. Johanna storspelar dock i målet!

Sen händer det som inte får hända. I början av andra perioden faller Moa efter en närkamp och det syns redan när hon ramlar att det här inte är bra. Vi höll nog alla andan för den knäskada vi trodde att vi drabbats av igen denna säsong. Det visade sig vara fotleden, men det såg ändå inte bra ut, även om det känns bättre med foten än knät. Vi får verkligen hoppas att det såg värre ut än det var och att Moa snart spelar igen!

Ytterligare ett mål i baken kommer strax efter Moas skada. Därefter lyckas vi hålla igen trots ett powerplay från Solfjäderstaden efter att Therese tagit en utvisning för hårt spel.

Till tredje perioden ligger vi redan under med 4-0. Det känns redan tappat men det är inte omöjligt. Och det sista vi ville var att låta det rinna iväg ännu mer. Jag tror faktiskt att vi sa att vi skulle gå in och fortsätta spela likadant. Och med likadant så var det väl som vi slutade andra perioden. Då var vi lite aggressivare över hela banan. Men när vi gick in så blev vi snarare rejält aggressiva över hela banan. Vi gick för fullt och gav dem en match. Tyvärr var det ju långt ifrån tillräckligt men sista perioden blev jämn och vi började själva få chanser i matchen, det var i sista perioden vi hade spel mot två mål snarare än mot ett. Hade vi inte haft den sista perioden hade det nog känts förjävligt att åka hem från Motala med en storförlust där vi inte haft något. Men i sista perioden visade vi att vi kan. Sen kan man fråga sig varför vi inte kunde spela så hela matchen. Visserligen hade vi kanske inte orkat det med så få utespelare, men vi vann ingenting på att backa hem i fredags. Solfjäderstaden är jäkligt bra i uppställt anfall, de ska inte få så mycket tid på sig i sina beslut för spelskickliga är dom. Men när vi la press på dem blev de uppenbart stressade och la bort många bollar. Så trots att Solfjäderstaden var bra, de var jäkligt bra i fredags, så hjälpte vi dem nog en hel del genom att backa hem.

Nu ser det dessutom ut som att Solfjäderstaden blir solklara vinnare av division 2 i Östergötland. I och med den här vinsten är de hela 10 poäng före oss som ligger tvåa och det är att klassa som oigentagbart med bara 6 matcher kvar!!

Tredje perioden slutade 1-1. Vårt mål kom på en passning från Rhöös till Hårte mitt i slottet som kunde sätta bollen med ett lågt skott.

Vi får nu gå ut och försvara andraplatsen som vi har i dagsläget och får kanske inse att det bara är att gratulera Solfjäderstaden och önska dem lycka till i kvalet mot Färjestaden.